Preprosto na kvadrat

Najboljši mlečni sladoled na svetu

Ja, pri nas obožuuuujeeemoooo sladoled! Jemo ga vedno in povsod, pozimi in poleti. No, poleti večkrat, kot pozimi. Ko sem se pridružila Mamiblogerkam, sem ugotovila, da imajo super ideje za bolj zdrave verzije sladoledov.

Sara je pokazala velik interes za ustvarjanje in tako sva naredili kar najino verzijo sladoleda. Najboljše pri najinem ustvarjanju pa je, da ne potrebujete vedno vseh sestavin, ampak lahko uporabite tisto, kar imate doma in to skombinirate s sezonskim sadjem. Tudi količine lahko kombinirate po želji, glede na to, ali imate rajši sadje ali mleko. 😀

Kaj potrebujete:

Mlečne sestavine, ki jih lahko uporabite:

  • sladka smetana
  • polnomastna kisla smetana
  • polnomastni grški jogurt
  • polnomastni navadni jogurt

Sadje:

  • borovnice
  • maline
  • banana
  • jagode
  • drugo sadje po želji

Midve uporabiva ponavadi dve mlečni sestavini in eno sadje. Če uporabite sladko smetano, jo prej stepete.

Za prispevek sva naredili sladoled z okusom malin. Letos sva uporabili že gozdne borovnice in banane, vse kombinacije so naravnost odlične.

Priprava:

V blenderju sva najprej stepli 2dcl sladke smetane. Nato sva dodali še približno 1dcl kisle smetane in nekaj velikih žlic grškega jogurta z 10% maščobe. Nazadnje sva stresli notri še približno 200g zmrznjenih malin in dodali dve žlički sladkorja. Sladkor dodajte glede na to, kako ste sladkosnedi. Manj ga bo, bolj ‘zdrav’ bo sladoled. Če sladkor izpustite ali dodate sukrin ter ga delate z jagodičevjem, pa je tudi primeren za tiste, ki se prehranjujete po LCHF.

Po cca 30 sekundah blendanja je nastala super kremna mešanica. Seveda lahko namesto blenderja uporabite tudi palični mešalnik in maso zmiksate, da dobi gladko teksturo. Dali sva jo v modelčke ter v skrinjo. V preostanek mase sva dali še nekaj ledenih kock ter jih zblendali za takojšnjo porcijo sladice. Saj veste, kako je z otroki – vse bi radi preizkusili TAKOJ. 😀

Pripravljena sladica, v skledici in v modelčku po zamrzovanju.

Modelčke sva dali v zamrzovalnik za približno 3 ure in sladoled je bil pripravljen. Če ga boste v zamrzovalniku pustili dlje, pa ga le vzemite ven približno pol ure, preden ga boste jedli, ker pride zamrznjen precej trd.

Pa dober tek! 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spletno mesto za zagotovaljanje boljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close