Včerajšnjo noč smo punce, milo rečeno, prebedele. Ravno, ko sem se (prepozno) odpravljala spat, sta se prebudili obe. Mlajša lačna, starejša pa, ker jo je zbudil hud laringitičen kašelj. Tako smo danes doma in se predvsem cartamo in razvajamo. Ker Sara zelo rada pomaga pri pripravi raznih jedi, sem se potrudila, da danes skupaj pripravimo nekaj, kar bo vsem všeč – bučkine polpetke.
Kaj potrebujete za pripravo za 2 osebi?
- 1 srednje veliko bučko
- 100g mozzarele
- 50g ementalerja (sire lahko po želji prilagajate, glede na to, kaj imate na razpolago)
- 2 jajci
- 150g drobtin
Bučke in sir naribate. Počakate, da se bučke malo odmočijo, malo jih posolite. Vse sestavine zmešate v posodi, jih z žlico oblikujete v polpete, naložite na pladenj in vse skupaj za približno 30 minut postavite v ogreto pečico na 200 stopinj. Res preprosto. Meni je pri celotnem postopku priprave pomagala Sara.
No, pravzaprav sta mi pomagali obe. 😀
Poleg sem pripravila polento, ker mi je zmanjkalo časa za kakršno koli drugo kompliciranje. Pa moram reči, da je v kombinaciji s paradižnikom cel krožnik prav okusno izpadel. Primeren je tudi za otročke, ki se navajajo na gosto hrano po metodi BLW. Ronja jih je z veseljem zmlela. 😉
Sara je okrasila tudi krožnik za fotografiranje.