Naokrog,  Preprosto na kvadrat

Belopeška jezera s kolesi z družino

Zadnji dan smo se odpravili na krasen izlet s kolesi do Belopeških jezer – po italijansko Laghi di Fusine. Ne morem verjet, da tam pa še sploh nisem bila, pa smo Kranjsko Goro z družino obiskovali celo otroštvo.

Na to pot se lahko odpravite z običajnimi ali električnimi kolesi. Mi smo se tokrat odločili za električna kolesa in moram reči, da so se nam res odlično obnesla, saj sta otroka (7 in 11 let) praktično zmogla celo pot (skoraj) brez jamranja, poleg poti gor in dol smo pa naredili kar nekaj kilometrov po makadamskih poteh okrog obeh jezerc. Jaz pa se tudi nisem preveč utrudila s prikolico, v kateri je uživala (in tudi zaspala) Ronja. Kolesa so nam posodili pri Intersportu Bernik v Kranjski Gori – na njihovi spletni strani jih lahko tudi vnaprej rezervirate, da bo šlo na vašem izletu vse kot po maslu. 

Kolesarska pot Jureta Robiča vas pelje vse iz Mojstrane, Kranjske Gore, mimo Rateč ter do Belopeških jezer. Na poti je praktično le en odcep, na katerega morate biti pozorni, da zavijete levo. 

Pot je res lepa, slikovita, na nekaterih delih panoramska in v vožnji smo res uživali. Zelo hitro se znajdete tudi na slovensko-italijanski meji, kjer nihče nič ne preverja. 😀

Belopeški jezeri sta dve – spodnje in zgornje. Ob spodnjem lahko hodite le peš, za kolesa pa vodi nekaj metrov stran široka makadamska pot. Mi smo se po teh potkah malo izgubljali – fine so tudi za kakšno lahko planinarjenje. 

Ampak razgledi pa res vzamejo dah. Noro lepo, noro noro lepo!!!

Zapeljali smo se seveda tudi do zgornjega jezera.

Na obeh jezerih je bilo na čas našega obiska – sredi avgusta – pričakovano ogromno ljudi. Ampak res res ogromno. Tako da se ob jezerih nismo preveč zadrževali, ampak vpili razglede in potem naprej uživali v kolesarjenju nazaj proti Sloveniji.

View this post on Instagram

Vsake toliko časa pa nam rata kakšen tak izlet, ko besede niti približno ne morejo opisat, kako je tam lepo – še tele telefonske fotke so samo približek. . Kolesarski izlet iz Kranjske Gore do Belopeških jezer je za družine res težko bolj primeren. Z električnimi kolesi @intersportbernik pa lahko dodate še kakšen cukrček vmes, saj razdalje in klanci kar naenkrat niso več problem. ? . Sara je prvič preizkusila električno kolo in po začetnih težavah se je z njim kar dobro znašla, tako da smo bili z Ronjo v prikolici lepo homogen tim. No, malo bolj smo morali pazit na korenine … Na ovinke bi pa lahko še malo bolj. ? . Edino to – folka je bilo gor kot na mravljišču – tako da v top sezoni veste, kaj pričakovat. . Hvala, @hitalpinea in @intersportbernik , da ste nam to omogočili. ? . #familycycling #electricbikes #familyonebikes #familyvacation #familytime #mamiblogerke @mamiblogerke_slovenija #lagodifusine

A post shared by Živijo, sem Mateja! ? (@maminakvadratinpol) on

Z električnimi kolesi smo za izlet potrebovali približno štiri ure s parimi krajšimi postanki. Z družino je torej izlet primeren za pol dneva ali celo cel dan, če želite dlje časa uživati v čudoviti naravi, ki jezeri obdaja. 

Še enkrat se res zahvaljujem Hiit Alpinei in Intersportu Bernik, da so nam tale super izlet omogočili. 🙂

Nekaj storijev z našega izleta najdeš v Highlightsih na mojem Instagram profilu tule.

Kaj vse z družino še lahko počneš v Kranjski Gori poleti, pa poišči v zapisu tule. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja